Nieuwsgierig geworden? Laten we persoonlijk contact maken.
Nieuwsgierig geworden? Laten we persoonlijk contact maken.

Leef je in angst of in vertrouwen?

Wat een angstgedachtes komen er deze dagen bij mij op. Niet om Covid dit keer, maar om het presenteren van mijn nieuwe site, dit is evengoed ‘scary as hell’. Het liefst ren ik keihard weg en wil ik ronduit toegeven dat ik volledig faal! Liever falen dan mezelf en mijn site te presenteren. Want ik geef veel van mezelf, van mijn persoonlijkheid bloot en plaats het ook nog eens op het internet! ‘OMG’ schreeuwen mijn negatieve overtuigende stemmetjes tegelijk in mijn hoofd: ….iedereen heeft hier straks een mening over en die zal niet voor de poes zijn..

Mijn levensdoel is mensen helpen om een betere versie van zichzelf te maken. Dat is waarom ik mijzelf zichtbaar moet maken, mijzelf moet aanbieden om coach te willen zijn. Ik moet mijn angst voor presenteren op het genadeloze internet overwinnen. Ik vind dat vreselijk eng. Negatieve stemmen in mijn hoofd slaan ook genadeloos toe en maken mij en mijn passie volledig af. De negatieve opmerkingen die ik van personen in mijn omgeving mocht ontvangen, repeteren zich onophoudelijk in mijn hoofd. Toch ga ik je vertellen dat ik voornemens ben om mijn grote angst nu te overwinnen door het te gewoon te DOEN!

Want… er zíjn heel veel mensen en ervaringen die me waanzinnig motiveren, die juist heel positief zijn, over wie ik ben en wat ik doe en kan. Ik moet nu wel meer moeite doen om deze stemmen nu voluit te laten spreken, maar ik kan ze echt wel horen, als ik luister! Deze stemmen zijn er, ze geven me energie en een geluksgevoel. Dus zeg ik tegen mezelf: ‘GO! Leef je mooiste leven en laat zien wie je bent en wat je kunt. Laat maar komen wat er gaat komen! Ik wil niet leven vanuit angst, maar leven vanuit passie en vertrouwen’.

Dus lieve mensen hierbij presenteer ik mijn site, ik vind het leuk als je een kijke neemt en mocht je graag een aantekening of opmerking willen plaatsen weet dat ze meer dan welkom zijn!

12 gedachten over “Leef je in angst of in vertrouwen?”

 1. Yes, hij is online! Gefeliciteerd met deze belangrijke stap in het opzetten van je eigen coachpraktijk. Een spannende, maar noodzakelijke stap om je doel te bereiken, namelijk een steengoede coach te zijn/worden!! X

  1. Dankjewel lieve dochter van me. ‘Life begins at the end of your comfortzone’… dat weet jij maar al te goed.. XX

 2. Hallo Ingrid, Ik snap heel goed dat dit behoorlijk eng is. Daarom des te moediger om toch je doel na te streven. Een ding weet ik zeker, de mensen die jou kiezen om zichzelf te helpen krijgen iemand die alleen genoegen neemt met een tevreden client. Opgeven is geen optie, doorgaan totdat het doel bereikt is. Doorgaan waar iemand anders op geeft. Omdat jij er graag voor anderen wilt zijn.

  Heel veel succes maar vooral plezier, wat anderen er van vinden is helemaal niet belangrijk.

  Go for it.

 3. Joehoe…wat goed dat je hebt doorgezet en laat zien waar je goed in bent!! Heel veel succes lieve Ingrid, het zal vast niet altijd makkelijk zijn en dat hoeft ook niet, maar ik weet zeker dat de mensen die jou hulp inroepen zich geen betere coach kunnen wensen
  Ellen‍♀️

  1. Joyce Pahlplatz

   Lieve Ingrid,
   Proficiat met deze mooie ontwikkeling in nieuwe carrière als coach ! Jij als geen ander bent daar geschikt voor !!! Succes en heel veel geluk gewenst!!

 4. Norbert Steenbeeke

  Wat een mooie en moedige stap om juist NU te gaan waar je voor staat. Je mag alleen maar TROTS zijn op jezelf en diegene die je hierin steunen.
  Heel veel succes en onmeunig völl plezeer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *