Nieuwsgierig geworden? Laten we persoonlijk contact maken.
Nieuwsgierig geworden? Laten we persoonlijk contact maken.

Preventieve well-being coaching

Mensen hebben een basisbehoefte aan verbinding, orde en balans tussen geven en nemen. Omstandigheden kunnen de aanwezigheid van deze drie basisbehoeften plotseling of sluimerend in gevaar brengen, denk aan traumatische gebeurtenis, langdurige onzekerheid of corona. Om hiermee te kunnen dealen bezit de mens een prachtig overlevingsmechanisme. We zijn met andere woorden heel vergeeflijk vanuit onze fysieke en mentale weerbaarheid. Maar wat als het overlevingsmechanisme op de rand van zijn kunnen balanceert.
“Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. Gezondheid is een staat van mentale, fysieke en maatschappelijk welzijn.”
Het negatieve effect van onvrede of gebrek aan geluksgevoel worden zwaar onderschat. Daarnaast laten ons ongeluksgevoel liever niet aan de oppervlakte zien. Het ontbreken van geluk of welzijn is als een ballon die je onder water probeert te houden, dat gaat een tijd goed, maar ooit komt het met oncontroleerbare kracht naar de oppervlakte. Het is een ongeschreven wetmatigheid van noodzaak aan ‘balans’ in je leven. Gun jezelf te leven vanuit een optimale balans.

En hoewel we twee keer per jaar preventief naar de tandarts gaan om te zorgen dat ons gebit op orde blijft, zien we mentale begeleiding en coaching als een uitzondering. En dat terwijl we bij bosjes omvallen met burn- en/of boreouts, depressiviteit en verlies van energie. Aandoeningen met grote en langdurige gevolgen voor onze fysieke en mentale gezondheid. Tijd voor preventieve coaching! Leer dat geluk voor een grootdeel maakbaar is. Word je ervan bewust van wat er bij jou onder de oppervlakte speelt.

Tijdens een preventief coaching-traject leer je te onderscheiden welke patronen je dienen, en welke je niet meer dienen maar die de vanuit aangeleerde dynamieken in je dagelijks leven zijn in geprint. Hiermee bied ik jou handvatten om krachtiger met de omstandigheden van jouw leven om te leren gaan. Je leert de thema’s in jouw leven aan te kijken en maakt een prachtig groeiproces door, waardoor Je gevoel van geluk en welzijn sterk zullen verbeteren; binnen een paar maanden kan jouw leven fijner, gelukkiger en krachtiger zijn.

Dit zeggen anderen...

Jolanda, 54 jaar
Lees verder
Ingrid heb ik ervaren als een open, warme en bevlogen vrouw. Tijdens de systemische coaching die ik mocht meemaken heb ik gemerkt dat ze veel kennis heeft. Bovendien kan ze deze kennis duidelijk overbrengen. Ik heb inzichten gekregen die ik mijn verdere leven mee kan nemen, zodat ik zelf een lichter en vrijer gevoel ervaar, maar belangrijker, ik kan met de nieuwe inzichten mijn kinderen meer kind laten zijn zodat ook zij meer in hun kracht komen.
Bianca, 45 jaar
Lees verder
Ik heb Ingrid leren kennen als een eerlijk, lief en puur mens die oprecht geïnteresseerd is in de ander. Zij ziet als geen ander de mens achter de mens en is in staat om je te spiegelen op een manier die bij je past. Ze coacht mij dan ook niet voor niets. Ik gun iedereen zo’n coach!
Lynn, 24 jaar
Lees verder
Je merkt aan Ingrid dat ze met plezier en vanuit haar hart dit vak uitoefent. Ze straalt een energie uit wat mij persoonlijk rustig maakt en waardoor ik dichter bij mijn gevoel kan komen en durf te komen. Tijdens onze sessies leert Ingrid mij hoe ik (de herkomst van) mijn gevoelens beter kan begrijpen. Dit doet ze onder andere door het uittekenen en uitleggen van de familie dynamieken; iets heel nieuws voor mij, maar erg interessant! Ook geeft ze mij handvatten waarmee ik beter leer om te gaan met mijn uitdagingen. Elke keer weer vind ik het een beetje spannend, maar ik ga vaak erg opgelucht weer naar huis!
Pepijn, 19 jaar
Lees verder
Ik heb mezelf, mede door de coachingssessies van Ingrid, als mens enorm ontwikkeld. Zo ben ik, nadat ik de eerste keer gezakt was voor mijn praktijkexamen, naar Ingrid geweest om sterker in mijn schoenen te staan tijdens mijn examen en ben uiteindelijk mede hierdoor de keer hierna geslaagd. Ingrid laat jou vooral aan het woord en stelt op het juiste moment de juiste vragen om tot inzicht van jouw situatie te komen. Ik merk dat ze me begrijpt en dat geeft een fijn gevoel. Ik voel me na een sessie dan ook enorm opgelucht en kan weer tot mezelf komen.
Previous
Next

Laten we contact maken

Wil jij hier meer over weten? Bij MindsetKracht heb je geen verwijzing nodig van de huisarts. Je kunt direct contact met mij opnemen om je hulpvraag te bespreken en een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Dat kan door mij een bericht via whatsapp of e-mail te sturen of door telefonisch contact met mij op te nemen.

Logo_wit_250
MindsetKracht
Erve Broenink 7
7577 NA, Oldenzaal

www.mindsetkracht.nl
info@mindsetkracht.nl
06 207 37 362
KvK 76050416