Nieuwsgierig geworden? Laten we persoonlijk contact maken.
Nieuwsgierig geworden? Laten we persoonlijk contact maken.

Traumaverwerking met behulp van IEMT

Blijf jij emotioneel in contact met een gebeurtenis uit het verleden? Beleef je soms in een splitsecond de emotie en stress van destijds? Het doormaken van een trauma is een van de heftigste ervaringen die je kunt meemaken in jouw leven. Jouw geheugen is namelijk prima in staat je deze gebeurtenis te blijven herinneren en herbeleven, vaak op de meest onverwachte en ongewenste momenten.
“Van overleven naar leven!”
Hoewel we deze traumatische ervaringen het liefst diep wegstoppen om nooit meer naar terug te keren, slaat jouw lichaam deze herinneringen op in je geheugencellen. Zodat je in het dagelijks leven, op onverwachte momenten, in een splitsecond terugbrengt in de ervaring van jouw nare beleving; je voelt het in iedere vezel van je lijf, je ziet het, je ruikt het en/of je hoort het. Het zijn neuro-associaties die je vanuit je zintuigelijk geheugen op de meest onverwachte momenten weer voor je kiezen krijgt.
Je groeit letterlijk niet verder, dan het moment van toen. Je blijft de persoon die je toen was, wanneer de herinnering te pas en te onpas opspeelt. Het leven gaat uiteraard wel door en heeft ook andere uitdagingen voor je in petto. Om deze uitdagingen aan te kunnen en weer volop van het leven te genieten is het belangrijk dat dat je jouw trauma goed verwerkt. En dat de betekenis die je aan de gebeurtenis hebt gegeven jou niet langer belemmerd.

Voor traumaverwerking werk ik middels Integral Eye Movement Therapie (IEMT). Een therapie op basis van oogbewegingen waarmee je op zintuigelijke niveau jouw traumatische herinnering een andere betekenis kunt geven.

Dit zeggen anderen...

Jolanda, 54 jaar
Lees verder
Ingrid heb ik ervaren als een open, warme en bevlogen vrouw. Tijdens de systemische coaching die ik mocht meemaken heb ik gemerkt dat ze veel kennis heeft. Bovendien kan ze deze kennis duidelijk overbrengen. Ik heb inzichten gekregen die ik mijn verdere leven mee kan nemen, zodat ik zelf een lichter en vrijer gevoel ervaar, maar belangrijker, ik kan met de nieuwe inzichten mijn kinderen meer kind laten zijn zodat ook zij meer in hun kracht komen.
Pepijn, 19 jaar
Lees verder
Ik heb mezelf, mede door de coachingssessies van Ingrid, als mens enorm ontwikkeld. Zo ben ik, nadat ik de eerste keer gezakt was voor mijn praktijkexamen, naar Ingrid geweest om sterker in mijn schoenen te staan tijdens mijn examen en ben uiteindelijk mede hierdoor de keer hierna geslaagd. Ingrid laat jou vooral aan het woord en stelt op het juiste moment de juiste vragen om tot inzicht van jouw situatie te komen. Ik merk dat ze me begrijpt en dat geeft een fijn gevoel. Ik voel me na een sessie dan ook enorm opgelucht en kan weer tot mezelf komen.
Bianca, 45 jaar
Lees verder
Ik heb Ingrid leren kennen als een eerlijk, lief en puur mens die oprecht geïnteresseerd is in de ander. Zij ziet als geen ander de mens achter de mens en is in staat om je te spiegelen op een manier die bij je past. Ze coacht mij dan ook niet voor niets. Ik gun iedereen zo’n coach!
Lynn, 24 jaar
Lees verder
Je merkt aan Ingrid dat ze met plezier en vanuit haar hart dit vak uitoefent. Ze straalt een energie uit wat mij persoonlijk rustig maakt en waardoor ik dichter bij mijn gevoel kan komen en durf te komen. Tijdens onze sessies leert Ingrid mij hoe ik (de herkomst van) mijn gevoelens beter kan begrijpen. Dit doet ze onder andere door het uittekenen en uitleggen van de familie dynamieken; iets heel nieuws voor mij, maar erg interessant! Ook geeft ze mij handvatten waarmee ik beter leer om te gaan met mijn uitdagingen. Elke keer weer vind ik het een beetje spannend, maar ik ga vaak erg opgelucht weer naar huis!
Previous
Next

Laten we contact maken

Wil jij hier meer over weten? Bij MindsetKracht heb je geen verwijzing nodig van de huisarts. Je kunt direct contact met mij opnemen om je hulpvraag te bespreken en een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Dat kan door mij een bericht via whatsapp of e-mail te sturen of door telefonisch contact met mij op te nemen.

Logo_wit_250
MindsetKracht
Erve Broenink 7
7577 NA, Oldenzaal

www.mindsetkracht.nl
info@mindsetkracht.nl
06 207 37 362
KvK 76050416